Vijftien jaar geleden bestond Facebook nog niet, tien jaar geleden was de iPhone pas nét gelanceerd en vijf jaar geleden leefde Nelson Mandela nog. In slechts enkele jaren is onze wereld drastisch veranderd, net als het gedrag van consumenten. Dit komt met name door de dominatie van het internet en e-commerce. In 2017 maakten Nederlands ongeveer 200 miljoen online aankopen, wat een stijging is van maarliefst 12% ten opzichte van vorig jaar. 

Hoe heeft dit gedrag de nieuwe generatie van kopers beïnvloed en hoe kunnen wij deze klanten nog steeds succesvol bereiken? Dankzij de resultaten van een onderzoek door ecoreuil.fr , kunnen we leren om de consumenten van vandaag de dag beter bij ons product betrekken.

Het belang van afbeeldingen

Uiterlijk en het visuelen zijn van cruciaal belang op online platforms. Sterker nog, 93% van de consumenten beschouwt het uiterlijk van een product als een van de belangrijkste elementen in hun beslissing om het te kopen of niet. Met andere woorden, als u geen aantrekkelijk profiel hebt, heeft u minder klanten. Bovendien heeft 52% van de consumenten die het uiterlijk van een website niet mooi vinden, een grotere kans om de pagina te verlaten en nooit meer terug te keren. U krijgt geen tweede kans en als uw website niet aan de verwachtingen van de consument voldoet, kunnen ze in slechts enkele klikken toegang krijgen tot de services van uw concurrenten. Ook moet het "responsief" zijn, met andere woorden, uw website moet worden aangepast aan een smartphoneformaat, aangezien 75% van de internetgebruikers waarschijnlijk is om websites te verlaten die niet optimaal te zien zijn vanaf hun telefoon.

Video's, een belangrijke aanvulling

In een ander artikel hebben we je dit al verteld: video's zijn het meest krachtige media! 96% van de gebruikers beschouwt video's zelfs als een belangrijke invloed op hun beslissing om een product te kopen of niet. Dit komt ook omdat video's een duidelijker bericht communiceren en aantrekkelijker zijn voor consumenten. In feite beschouwt 58% van de consumenten bedrijven die video's op hun website publiceren als betrouwbaarder.

Kort, maar krachtig

Van jaar tot jaar wordt de aandacht van consumenten verkleind, ze blijven niet langer hangen op uw website zonder reden en krijgen in plaats daarvan elke seconde een nieuwe prikkel. 65% van de gebruikers is niet bereid om meer dan 3 seconden te wachten voordat een website wordt geladen, en dit percentage neemt toe met 7% voor elke extra seconde. Het moet niet alleen snel zijn, maar ook eenvoudig, of dat is wat 76% van de gebruikers als het belangrijkste criterium beschouwt.

Het belang van menselijke interactie

Hoewel de meeste bedrijven vertrouwen op automatische systemen, blijft menselijke interactie essentieel. Wetende dat een echte persoon je helpt om eventuele problemen op te lossen, zul je je natuurlijk meer gerustgesteld voelen. Dit is de reden waarom 57% van de consumenten liever telefonisch contact opneemt met leveranciers dan via andere middelen. Bovendien zorgt telefonisch contact voor een gevoel van sympathie en een hechter gevoel dat het bedrijf meer karakter en een beter profiel geeft. Echter, 27% van de Millenials zullen minder snel een managementfout vergeven die door een lid van de klantenservice is gemaakt. Daarom moeten de mensen achter het merk zichzelf beschikbaar stellen en hooggekwalificeerd zijn om hun verkoopconversies te vergroten. Zelfs in B2B kan de aanwezigheid van een livechat de verkoop met 20% verhogen. Het is ook vermeldenswaard dat beoordelingen van de producten en services die door echte klanten op een website zijn achtergelaten, de conversies met 34% verhogen.

Met Zankyou profiteert u van een esthetisch ontwerp, een technisch efficiënt profiel en al het andere om een goede online aanwezigheid te hebben. Het is nu aan u om hier het beste van te maken, terwijl u ook uw energie en passie aan uw klanten overdraagt. Krijg beoordelingen, voeg aantrekkelijke foto´s en videos toe en reageer!

Did this answer your question?