Vaak wordt er vanuit gegaan dat de enige manier voor aantrekkelijke promotie, het aanbieden van grote kortingen op prijzen is. Maar wij zijn er volledig van overtuigd dat dit niet de enige strategie is. Vooral in de bruiloften industrie, waar elk detail kostbaar is.

Kortingen zijn niet de enige manier om de verkoop te stimuleren. We kunnen vele andere interessante strategieën ontwikkelen om de aandacht van potentiële klanten te trekken, zonder het imago van het merk en het budget te schaden.

Welke soorten promoties vermijden het gebruik van kortingen?

  1. Financiële omstandigheden, nadenken over betalingsfaciliteiten, overeenkomsten aangaan met andere merken of financieringsmogelijkheden helpen bij het bepalen van de uiteindelijke selectie van de aanbieder waarmee het koppel wil werken.
  2. Exclusieve producten, diensten of extra's of met een speciaal karakter. Het is belangrijk om op te merken waarom jij uniek bent in de markt. Zorg ervoor dat je laat zien dat alleen jij kunt krijgen wat de bruid en bruidegom verwachten en bied hen een voorproef aan. 
  3. Evenementen, je kan activiteiten uitvoeren waarbij je merk zichtbaar is, het is een goede manier om jouw service kenbaar te maken en vertrouwen te genereren.
  4. Kortingsbonnen, geschenken of extra producten. Vaak hebben bedrijven de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bepaalde producten of diensten die de vaste kosten niet verhogen, maar die de waarde van het economische voorstel vergroten.

Het is waar dat een extra product of dienst een inspanning impliceert die later in een investering kan worden vertaald, maar vergeet niet dat je het rendement moet evalueren, niet alleen de kosten. Als je met een klein percentage een hoog rendement hebt behaald en ook hebt bijgedragen aan een hogere omzet, heeft het kostenvoordeel zijn vruchten afgeworpen!

Did this answer your question?