B2bmarketeers.nl omschrijft de definitie van content marketing als volgt: ¨Een vorm van marketing  waarbij het bieden van relevante content voor de doelgroep centraal staat.¨ Content marketing genereert een waarde van jouw bedrijf voor jouw doelgroep, en zal jou dus helpen bij het genereren van meer business!

Als je dacht dat het hebben van een mooie website of netwerken met veel volgers op social media voldoende is, heb je het mis. Ook al heb je een groot aantal volgers op social media, je hebt vast al gemerkt dat het essentieel is om jouw volgers constant te voorzien van nieuwe content en informatie. Het is op social media ontzettend belangrijk om dynamisch te blijven en om jouw publiek te voorzien van kwalitatief hoge content dat bij hen in de smaak valt!

Wat zijn de belangrijke punten bij het opstellen van een content strategie voor jouw bedrijf? 

  1. Merkassociatie: beslis met wie en op welke manier jij jouw merknaam wilt verbinden om het de waarde te geven die het verdient. 
  2. Vergroot je bereik. Zoek naar de juiste platforms om jouw content te verspreiden. De juiste platforms voor jouw bedrijf zijn de platforms waar jouw doelgroep zich bevind, actief is en waar jouw content het langst beschikbaar is. 
  3. Zoek de beste plek om zichtbaar te zijn. De beste plek om jouw bedrijf zichtbaar te maken hoeft niet persé het grootste te zijn, maar wel de plek die het beste bij jouw bedrijf past. Vraag jezelf af: Wie zijn ze nog meer? Tot welk soort publiek heb je toegang? Heb ik voldoende zichtbaarheid? Vind je me als je me op Google doorzoekt?
  4. Verlies niet het doel dat je voor ogen hebt. Het bouwen van jouw merk heeft, ook in de bruiloft industrie, een directe invloed op jouw verkoop.
  5. Zorg voor jouw communicatie kanalen. Het niet updaten van jouw netwerken, publicaties, website of andere media is een grote fout in jouw strategie. Kun jij een specifiek kanaal niet bijhouden? Dan is het beter om deze niet te gebruiken!

Als u vragen heeft over de beste manier om uw imago te beheren via de contentmarketingstrategie, stel deze dan aan onze specialisten.

Did this answer your question?